Current Status Growth
Amount Invested RM50000
Funding Required RM300,001 to RM600,000
Description Assalamualaikum.. 
Saya Zulkifli dari Meru, Klang. Sedang mencari dana untuk membeli peralatan mesin berteknologi, bagi mengembangkan perusahaan pengeluaran kayu jenis HeavyHardwood seperti chengal, merbau, jati dan lain lain, diproses utk papan perabot hiasan dalaman dan kayu saiz utk pembinaan rumah kayu traditional, potensi perusahaan ini amat luas samaada domestic atau pun eksport. 
Terkini adalah projek coffee table jenis kayu dan epoxy river, tempahan utk supply kepada pengeluar sofa 200unit coffee river epoxy table sebulan. Untuk mencapai pengeluaran sebegitu memerlukan mesin berteknologi tinggi untuk pengeluaran yg konsisten, Dari segi kajian kasar berdasar pengalaman saya sebagai tukang kayu, perniagaan ini akan terus berkembang kerana permintaan tinggi dan kurangnya industri ini diceburi oleh Bumiputera. 
Pembuatan tidak terhad kepada epoxy table, juga akan mengeluarkan papan lantai, gazebo, perabut kayu berkualiti, dan kayu ukir/larik. 
Boleh hubungi saya melalui whatsapp atau call +60147223343 Zulkifli.
Business Opportunity Pasaran produk kayu tidak terhad kepada pasaran domestic sahaja, ia lebih besar jika dieksport ke negara timur tengah, ini kerana di negara timur tengah seperti Arab Emirates, Arab Saudi mereka gemar kepada produk asli dan kayu solid, juga boleh di eksport ke negara maju dengan nilai pasaran yg tinggi, serta pembuatan bagi memenuhi kuota tempahan sedia ada.
Revenue / Business Model Sumber kayu yg natural banyak di dapati dari pembekal pendalaman. Kayu jati diperolehi dari Kontraktor Plus Hiway dgn harga berptutan, dan akan dijadikan produk mewah. Kayu kelas heavyhardwood diperolehi dari pembekal balak dan di belah kepada saiz meja ataupun saiz scantling, dibeli secara pukal. Cengal contoh nya dibeli pukal dengan harga Rm3200.00 pertone dibelah sebagai slab meja dijual dgn harga Rm8000 – Rm 9000, kayu jati hiway Plus dibeli dgn harga Rm2800.00 dijadikan papan lantai dan kayu perabot mewah dijual dgn harga Rm8000 – Rm10000 pertone setelah dibuat papan lantai, kayu ukir, kayu larik serta produk hiasan. Juga ada berhubung pembuat perabot asli natural art di Thailand.
Management Team 1) Saya sebagai pengurus dan tukang mahir,
2)2org tukang belah kayu (out stations)
3)2org tukang mahir.
Company Background Bermula sejak tahun 2012 berdaftar di Alor Star Kedah, pernah membina sebuah restoran bernilai lebih Rm300k berhampiran Alor star kepala batas airport.
Funding Milestone Diperlukan dana sebanyak Rm300k @ lebih bagi membeli mesin membelah balak yg saiz besar, wood lathe machine, dan berberapa lagi mesin berteknolgi tinggi, utk mencapai pengeluaran 200slab epoxy river sebulan begi memenuhi permintaan pengeluar sofa ternama.(Rm550 per slab) Keuntungan pelabur dijangka 20% dari junlah investment setiap bulan.
% Equity Allocation Investor 49%
Expected ROI 20% – 25% dari jumlah jualan.
Risks and Mitigation Risiko rendah kerana produk kayu solid ini sentiasa ada permintaan. Dan produk kayu sentiasa tidak cukup dalam pasaran.
Exit Strategies Pulangan keuntungan pemula 3bulan pertama hingga seterusnya.
Company Name Agenda murni trading
Business Address No 63, jalan bukit cherakah 42200 kapar, klang
Contact Person Zulkifli yahya
Subscribe
Notify of
Comments
Inline Feedbacks
View all comments